Bilejerens ekstra omkostninger

Er det din første bil? Det må være skønt. Sådan at kunne køre fra A til B helt uden vind i hovedet og uden våde bukseben. Desværre kan glæden hurtigt ende i skraldespanden for mange, fordi de ved ikke hvad en bil reelt koster.

Selvfølgelig koster biler mindre og mindre, og de kan koste endnu mindre, hvis vi får mindre registreringsafgift. Hvis du endnu ikke har fået dig en bil, så læs denne artikel. Du bliver klogere på, hvad det faktisk koster at have bil.

Vægtafgift

Den kan du ikke undgå. Alt efter størrelsen kan det hurtigt løbe op.

Benzin

Det er ikke unormalt at bruge lige under 1000 kr /md på benzin. Selvfølgelig kommer det an på, hvor du bor og om du har langt på arbejde.

Når nu det er din første bil, så vil du vel også bruge den og udnytte det så godt du kan? Med et par ture til stranden så løber det hurtigt op.

TIP: Sæt den i frigear, så meget du kan. Ned af bakke. Sæt den i frigear. Tril frem til lyskrydset. Skift fra 3 til 5 gear. Med disse tips kan du måske spare op til 15% af dit forbrug.

Dæk

Denne post er forskellig. Mange vælger i dag at købe fælge, og de koster også en sjat. Alt fra 2000 kr. til 30000 kr. kan du regne med. Men køb nu ikke hos din bilforhandler. Køb dem online, der er det meget billigere. Bare et tip.

Derudover skal du hvert år skifte dæk. Først til vinterdæk og derefter til sommerdæk igen. Hver tur koster lidt. Og det vil også koste lidt i opbevaring. Ikke meget, men det løber op i det store regnskab.

Overvejer du helårsdæk? Lad vær. De er ikke gode nok. Hold dig på den sikre side og brug pengene på vinterdæk og sommerdæk. Sådan er det, når man er bilejer. Der er mange udgifter.

Reparationer og service

Første tur på mekanikeren er aldrig sjov. Mange får ofte en chok, når de indser hvor meget det faktisk er, det koster. Hvis du kører langt på kort tid, så slider det hurtigt på din bil.

Og så er der slitage. Men det er kun vigtigt, hvis du vil sælge den igen. Men hvis du allerede har det i tankerne, så glem det. Biler falder i dag så hurtigt i værdi, at salg nærmest aldrig er noget værd.

0/50 ratings